MALZEMELER.
1-beş adet yumurta,bir su bardağı toz şeker
2-iki su bardana yakın un,bir paket kabartma tozu
YAPILIŞI.
kabımızın içine yumurta toz şekeri koyup iyice çırpalım sonra unu ve kabartma tozunuda ekleyelim karıştıralım orta boy boğcamı yağlayıp kek karışımımızı koyalım ve fırına verelim sonra ayrı bir kapta beş kaşık şeker,dört bardak süt,bir paket kıremayıda ekleyelim hepsini karıştırıp dolapta bir iki saate yakın bekletiyoruz ayrı tencerede bir su bardağı toz şekeri karıştırarak şekeri eritip aremelize ediyoruz iyice ren gi değişene kadar karıştırarak pişiriyoruz iyice şeker eriyip rengi değişince bir yemek kaşığı tereyağda ekliyoruz yağıda karıştırarak eritiyoruz içine bir pakette kırama ekliyoruz iyice karıştıralım ılımaya bırakalım pişen kekin üzerine kürdanla delikler açalım ve üzerine dolaba koydumuz sütlü karışımı dökelim onun üzerinede ayrı kapta yaptımız bir su bardağı sütle yaptımız lıremşantiyi sürelim onun üzerinede şekerle yaptımız karemalizi dökelim istedimiz gibi süsleyelim afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder