HAMURU İÇİN.
1-yarım su bardağı ılık su,bir yumurta
2-yarım su bardağı ılık süt,bir tutam tuz
3-bir yemek kaşığı tereyağ,bir çaybardağı şeker
4-bir paket kuru maya (bir tatlı kaşığı)
5-üç su bardağı un,bir tatlı kaşığı mahlep
KIREMASI İÇİN.
1-iki yumurta sarısı ,bir çay bardağı şeker
2-bir paket vanilya,iki yemek kaşığı un
3-iki yemek kaşığı nişasta unu,bir paket kırem şanti
4-arasına koymak için muz
YAPILIŞI.
hamur mazemelerini karıştırıp hafif ele yapışan hamur elde edip üzerini kapatıp bir saat bekletelim sonra 12 bezeye bölüp yuvarlayıp 170 derecede pişirelim ayrı tencerede vanilya ve kıremşanti hariç bütün mazemeyi tencereye alalım devamlı karıştırarak pişirelim sonra altını kapatıp vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım sonra ılık olunca kıremşantiyi ekleyip iyice çırpalım sonra pişirdimiz soğuyan poğaçaları ikiye bölüp kıremayı koyalım üzerine muz dilimleri koyalım onun üzerine tekrar kırema koyup kapanı kapatalım üzerine pudra şekeri serpelim servise hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder