MAZEMELER.
1-bir litre su,yarım limon
2-üç adet ayva,on adet karanfil
3-her bir ayva diliminin üzerine bir türk kahve fincanı toz şeker konulur
YAPILIŞI.
bir litre suyumuzun içine yarım limon sıkıyoruz kabuklarını soyduğumuz ayvaların içinin çekirdeklerini bir kasede bekletiyoruz soyduğumuz kabakları limonlu suda bekletiyoruz sonra tenceremize diziyoruz ayvaları her bir ayva diliminin üzerine bir türk kahve fincanı toz şekeri döküyoruz kenarlarına ayıkladığımız ayva çekirdeklerini ve karanfilleri serpiyoruz bir su bardağına yakın su koyup kapanı kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz pişen ayva dilimlerini tabağımıza alıyoruz soğusun diye her bir ayva diliminin üzeri kaymakla süslenir afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder