MALZEMELER.
1-iki çorba kaşığı tereyağ erilcek
2-yarım çay bardağı sıvıyağ,bir su bardağı pudra şekeri
3-bir adet yumurta bir paket vanilya,
4-üç su bardağı un
YAPILIŞI.
kabımızın içine erittimiz tereyağı ılık oluncada sıvı yağ pudra şekeri vanilya ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırıyoruz azar azar unuda ekleyip yumuşak hamur elde ediyoruz ceviz büyük lüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp yağlı keğıt koydumuz tepsiye diziyoruz ayrı kasede bir tatlı kaşığı kakaoya kurabiye suslemek için satılan kalıplar yada bir biçak yardımıyla yada soda azıyla yada kapakla istedimiz şekli veriyoruz kalıpları biraz ıslatıp sonra kakaoya batırısak daha iyiyi olucaktır
Yorumlar
Yorum Gönder