GELİN TATLISI MİSS


KEKİ İÇİN.
1-dört adet yumurta,bir su bardağı şeker 
2-bir buçuk su bardağı un,bir paket kabartma tozu
3-bir paket vanilya
KEK ŞELBETİ İÇİN.
1-üç su bardağı soğuk süt
2-bir su bardağı şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN.
1-bir litre süt,bir su bardağı şeker
2-üç yemek kaşığı un
3-iki yemek kaşığı nişasta 
4-bir paket vanilya,bir paket toz kremşanti(kremşanti ve vanilyayı muhallebi ılık olunca katalım)
YAPILIŞI.
kabımızın içinde kek mazemelerini karıştıralım ve yağlanıp unlanmış dikdörtgen boğcamımıza dökelim 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim ayrı bir kabın içinde keki ıslatmak için üç su bardağı soğuk sütü ve bir su bardağı şekerimizi çırpalım pişmiş ve ılık olmuş kekin üzerine eşit miktarda sürüyoruz muhallebisinide yapıp ılık olunca kekin üzerine döküyoruz süslemesini arzuya göre yapabiliriz dinlenmesi için dolaba kaldırıyoruz soğuk servis yapıyoruz afiyet olsun

Yorumlar