LOKMA TATLISI ENFESS




MAZEMELER.

1-bir yumurta
2-bir su bardağı ılık su
3-iki su bardağı ılık süt
4-bir su bardağı sıvı yağ
5-bir çorba kaşığı toz şeker
6-tuz bir tatlı kaşığı kuru maya yada yaş maya bir paket
7-aldığı kadar un yumuşak hamur olmalı
mazemeyi güzelce karıştırıp uzerini kapatıp bir saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz
bu mazemeyi ben hamur bekledikten sonra sıvı yağda kızartıp da yiyoruz öylede çok güzel oluyo tavsiye ederim isterseniz şelbet yapıpda tatlı niyetine yiyilir her türlü çok güzel oluyo hamur mayalanınca sıvıyağı kızgın olup hamuru elimize iyce yapişan bi hamur olcağı için kaşık yardımıyla kızgın yağa koyuyoruz yuvarlak şekilde kızartıyoruz ister şelbetli ister sade yeniyo kaşığı hamura batırmadan önce herdefasında suya batırmanız iyi olur hamura yapışmaz afiyet olsun

ŞELBETİ.

1-dört su bardağı su
2-dört su bardağı şeker
3-limon içine sıkıyoruz kaynatıyoruz şelbeti çok soğuk olması lazım yani dolapta bekleyen şelbet daha iyi olur 

Yorumlar