MANTI ELDE YAPILAN HARİKA


MAZEMELER.
1-bir yumurta
2-üç su bardağı un
3-bir kahve fincanı su bir tutam tuz
İÇİ İÇİN.
1-üç patates(haşlanıp püre haline getirilcek)
2-üç çorba kaşıuğı sıvıyağ
3-bir adet soğan,tuz,pulbiber isteğe bağlı
ÜSTÜ İÇİN.
1-iki çorba kaşığı tereyağ 
2-bir çorba kaşığı salça bir miktar yoğurt tere yağla salça sos oluyo yoğurt en üste koymak için
YAPILIŞI.
hamur karışımı yaptıktan sonra hamuru biraz dinlendirip sonra dört parçaya bölüyoruz her parçayı oklavayla açıyoruz küçük kare şeklinde mantılık kesiyoruz her birinin içine iç mazemesini koyuyoruz kapatıyoruz mantı gibi tencereye bol su koyup kaynatıyoruz kaynayınca içine hazırladımız mantıları atıyoruz biraz haşlandıktan sonra kepçeyle çıkartıp servis tabamıza koyuyoruz üzerine yoğurdumuzu döküyoruz onun üzerinede salçalı sos yapıp döküyoruz afiyet olsun


Yorumlar