MAZEMELER.
1-üç veya dört kaşık yapıcanız miktara göre artabilir tereyağ
2-bir avuç kadar onuda yapıcanız miktara göre çoğaltıp azaltabilirsiniz tel peynir kaşar peynirde olur
3-üç kaşık mısır unu o da miktarı çoğaltıp azaltılabilir
4-tuz ve kıvamını tuturmak için iki üç bardak su miktarını mazemeye göre belirleyebilirsiniz
YAPILIŞI.
önce tereyağı eritip ardından mısır ununu ekliyoruz suyunu ilave edip sürekli karıştırarak pişiriyoruz suyu çektikçe ekliyoruz altını kısıp bi beş dakka karıştırarak ve suyu bittikçe ilave ederek yoğunlaştırıyoruz sonra peynirleri ve tuzunu ekliyoruz tuz çok koyulmaz zaten peynir tuzlu olcağı için peynirleri koyduktan sonra biraz daha su ekleyebilirsiniz karıştırıyoruz peynirler eriyene kadar kısık ateşte afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder