MAZEMELER.
1-6 adet orta boy patates,pişirmek için su
2-bir adet büyük boy havuç,yarım mor lahana,bir avuç kadar ince doranmış maydonoz
YAPILIŞI.
patatesleri kabunu soyup yıkayıp tenceremize koyuyoruz üzeri biraz geçecek şekilde su koyuyoruz pişiriyoruz ayrı tavada rendeledimiz havucu iki yemek kaşığı sıvıyağla kavuruyoruz,ayrı kaba döküp soğumaya bırakıyoruz sonra tavada rendeledimiz mor lahanaları iki yemek kaşığı sıvıyağla kavuruyoruz,iki dakika,ayrı kaba koyup soğumaya bırakıyoruz pişen patatesleri çatal yardımıyla eziyoruz patatesler pişerken tuzuda eklemeyi unutmayalım patatesleri ezdikten sonra üzerine dört yemek kaşığı sıvıyağ koyuyoruz bir adet limonun suyu,bir çay kaşığı pulbiber,bir çay kaşığı karabiber,bir tutam tuz koyup karıştırıyoruz iki kaşık patates karışımından rendeledimiz kavurdumuz havucun içine koyuyoruz iki kaşık patatesde rendeleyip kavurdumuz mor lahananın içine koyuyoruz ayrı ayrı karıştırıyoruz kalan patatesin içine doradımız maydonozları koyup karıştırıyoruz uzun dar boğcam yada istediniz kek kalıbının içine sitreç poşetle kaplıyoruz ki kolay içinden çıkarabilelim ilk önce havuclu karışımı koyuyoruz kaşık yardımıyla düzeltiyoruz onun üzerine maydonozlu karışımı koyuyoruz kaşıkla düzeltiyoruzen üste morlahanalı karışımı koyuyoruz üzerini poşetle örtüyoruz dolaba koyuyoruz bi kaç saat dinlendiriyoruz akşamdan yapılırsa daha iyi oluyo afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder