MAZEMELER.
1-iki su bardağı pilavlık pirinç miktarı azalta bilir yada çoğalta biliriz
2-arpa şehriye yada tel şehriye hangisini seviyosanız ben hep arpa şehriyeyle yaparım daha iyi oluyo bence
3-bir miktar sıvı yağ ve tereyağ bir tutam tuz
YAPILIŞI.
tenceremize sıvı yağ ve şehriyeleri koyuyoruz kavuruyoruz şehriyeler rengi koyulaşana kadar sonra yıkadımız pirinçleri ekliyoruz tuzunuda koyup kavuruyoruz bir buçuk çorba kaşığı tereyağınıda ekleyip bir kez daha karıştırıp sıcak suyunu ekliyoruz suyu ben hep göz kararı yaparım yani pirincin üstü suyla kaplanana kadar su ekleyelim altını kısalım pişmeye bırakalım suyu az yada çok olmamalı eğer ölçüyle yapmak istiyorsanız normalde iki su bardağı pirince üç su bardağı su ekleniyor afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder