MAZEMELER.
1-bir adet büyük boy kabak (kabak küçükse iki adet)
2-iki adet havuç,dört adet yumurta
3-bir tutam tuz iki yemek kaşığı sıvı yağ
4-bir paket kabartma tozu,beş kaşık un,bir dolu kase yoğur(süzmeyle güzel oluyor)dere otu ve maydonoz süslemek için ceviz
YAPILIŞI.
tavamıza rendeledimiz kabakları ve sıvı yağı koyup karıştırıyoruz sonra rendeledimiz havuçlarıda ekleyip yumuşayana kadar kavuruyoruz tuzunuda ekliyoruz pişince altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz ayrı kapta dört yumurtayı iyice çırpıyoruz ve rendeleyip kavurdumuz havuç kabakları ekliyoruz karıştırıyoruz beraber sonra bir tutam tuzu kabartma tozu ve unu ekleyip iyice karıştırıyoruz tepsimize yağlı keğıt koyup karışımımızı döküyoruz kaşıkla iyice yayıyoruz önceden ısıtılmış fırına veriyoruz pişince fırından çıkarır çıkarmaz hemen yağlı keğıtla beraber sarıyoruz sıcak ken sarar sak yırtılmaz soğumaya bırakıyoruz iyice soğuyunca ruloyu açıp içine yogurdumuzu iyice çırpıp dere otuyla karıştırıp kekin içine sürüyoruz dikkatli bi şekilde sonra tekrar sarıyoruz üzerine de yoğurtlu karışımı döküyoruz resimdeki gibi heryerine üzerini dereotu ve ceviz maydonozla süslüyoruz süsleme istedimiz gibi yapabiliriz afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder