![]() |
1-3 Adet Yufka
2-2 Çorba Kaşığı Salça
3-1 Adet Soğan(İsteğe Göre)
4-1 Tatlı Kaşığı Tuz
5-1 Çay Kaşığı Nane
6-1 Çay Kaşığı Kekik
7-300 gr Kıyma
8-Sıvı Yağ
9-2 Dolu Kâse Yoğurt
YAPILIŞI:
Önce tavada sıvı yağda soğanlar kavrulur salca koyulup kavrulur ardından kıyma tuzu ve baharatlar koyulup kavrulur bir iki dakka kavrulur altı kapatılıp ılımaya bırakılır ardından yufkamızın bir tanesini masamıza acıyıruz ortasına ılımış olan kıymalı karısımımızı koyuyoruz yufkanın bir ucunu diğer ucuna kapatıyoruz sıgara böreği seklinde sarıyoruz bıcak yardımıyla kıvırdımız yufkayı sıgara böreği şeklinde kesiyoruz kızgın sıvı yağda kızartıyoruz ılık olunca uzerlerine sarmısaklı yoğurdumuzu döküyoruz üzerine salça tuz isteğe bağlı baharatlarla karışımı bir cezvede pişirip sos yapıp yoğurtlu karışımın uzerine döküyoruz Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder