YAPILIŞI..
1-kasabımızdan çorbalık tavuk istedimiz zaman veriyolar ama olmadığı zaman tavuğun sırtı,kalçası,butu yani kemikli herhangi yeri olur güzelce kaynatıyoruz on onbeş dakka kaynatın içinden pişen kemikli etleri çıkarın soğusunki elimizle didikleyim çorbamıza katalım yapış aşamasında kaynayan tavuk suyumuza tel şehriyeyi koyalım arpa şehriyede olur istehe bağlı şehriyemiz pişerken ayrı kasede yumurtanın sarısının içine bir tane limonun suyunu sıkalım çatalla iyce çırpalım kaynayan tavuk suyumuza karıştıralım kaynayan tavuk suyumuzun altını kısalım ve ayrı kasede iki tatlı kaşığı unu suyla açalım tavuk suyumuza katalım tuzunu göz kararı koyup karıştıralım bir iki dakka kaynatalım içine biraz gözkararı istehe bağlı karabiber koyalım yarım çorba kaşığı tereyağ yada margari koyup kısık ateşde karıştırıp pişirmeye devam edelim en son içine pişirdimiz tavukları didikleyip içine koyalım bir iki dakka kaynatıp altını kapatalım afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder