HAŞHAŞLI ÇÖREK


MALZEMELER.
1-bir bardak ılık süt,bir çay bardağı ılık su,bir çay bardağı sıvıyağ
2-iki tatlı kaşığı şeker,bir paket yaş maya (kuru maya koyulursa bir tatlı kaşığı)
3-bir adet yumurta,bir tatlı kaşığı tuz,altı su bardağı un
İÇİ İÇİN.
1-altı kaşık haşhaş ezmesi,altı kaşık şeker
2-iki yemek kaşığı tereyağ eritilcek,iki yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI.
kabimızın içine mayayla beraber sıvı mazemeleri koyup karıştıralım sonra unu yavaşça yoğurarak koyalım yumuşak hamur elde edelim sonra hamurun üzerini örtüp mayalanması için bir saat bekletelim ayrı kapta içi içn haşhaşlı mazememezi karıştıralım ve içini hazırlayalım mayalanan hamurumuzu 10 adet bezeler yapıp yuvarladım hamurları her birini oklavayla açıyoruz üzerine haşhaşlı karışımı sürüyoruz rulo şekilde sarıyoruz iki parmak genişliğinde kesiyoruz dilimlere ayırıyoruz yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz aynı işlemi diğer hamurlardada yapıyoruz hepsini tepsiye dizince üzerlerine bir kaşok eritilmiş tereyağı sürüyoruz fırına veriyoruz 25 dakkada pişiyor afiyet olsun

Yorumlar