MALZEMELER.
1-üç adet yumurta,bir su bardağı toz şeker
2-bir buçuk su bardağı süt,yarım su bardağı sıvıyağ
3-bir su bardağı irmik,bir su bardağı haşhaş
4-bir paket kabartma tozu,bir paket vanilya,üç su bardağı un
ŞELBETİ İÇİN.
1-üç buçuk su bardağı su
2-iki su bardağı toz şeker
YAPILIŞI.
ilk önce tenceremize şelbeti için su ve şekeri koyup kaynatalım ve soğumaya bırakalım ayrı kabımızda yumurta ve şekeri iyice çırpalım ve diğer mazemeleri ekleyelim orta boy boğcamımızı yağlıyalım ve kek karışımımızı dökelim içine fırına verelim pişmeye bırakalım ayrı tencerede birlitre sütümüze iki yemek kaşığı nişastayı ve üç yemek kaşığı un ve yarım su bardağı toz şeker koyalım ve muhallebi kıvamında pişirip soğumaya bırakalım pişen kekimizin üzerine beş dakka bekledikten sonra şelbetini güzelce dökelim sonra şelbeti çektikten sonra ılıttımız kıremamızı bir pakette kıremşanti ekleyip iyice karıştırıp kekimizin üzerine dökelim ve en son üzerini hindistan ceviziyle süsleyelim 4 saate yakın dolapda bekletelim sonra servis yapalım afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder