MALZEMELER.
1-iki adet yumurta,iki su bardağu süt
2-iki su bardağı un,bir adet ince doranmış kırmızı kapya biber,bir avuç taze nane bir avuç maydonoz ve üç dal yeşil soğan ince doranmış
3-kaşar rendesi ve bir tatlı kaşığı yuz
YAPILIŞI.
kabımızın içine yumurtayı sütü koyup tuzunuda ekleyip çırpalım güzelce üzerine unumuzu ve yarım paket kabartma tozunu da ekleyip çırpıyoruz güzelce hazırladımız akışkan kırep hamurumuzun içine ince doradımız yeşilliklerimizi ekleyelim ince doradımız kabye biberide ekleyelim güzelce karıştıralım tavamızı aygaza koyup altını açıp fırça yardımıyla tereyağ sürüp kırebimizden mir miktar koyup pişirmeye başlıyoruz kıreplerin hepsini bu şekilde pişirelim sonra tavamıza karım kaşık tereyağ sürüp bir adet kırebimizi tavamıza koyalım üzerine rendelenmiş kaşar serpelim kırebimizi ikiye katlayalım iki taraflı kızartalım pişince servis tabana alalım diğer kıreplerdede aynı işlemi yapalım ğişen kırepleri üst üste koyalım ve resimdeki gibi dilim yapıp servis yapalım afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder