PATATESLİ GÜL BÖREĞİ MİSS


MAZEMELER.
1-üç adet yufka.sayısı artıra biliriz 
2-dört adet orta bor patates,bir kaşık salça
3-çörek otu yada susam üzeri için,sıvı yağ ve süt yufkaları ıslatmak için gözkararı
YAPILIŞI.
patatesleri haşlıyoruz soyup soğumasını bekliyoruz sonra çatalla eziyoruz tavamıza üç yemek kaşığı sıvı yağımızı koyup salçayla kavuruyoruz ezdimiz patatesleri ekleyip karıştırıyoruz bir tutam tuzunuda ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz yufkalarımızı açıp beşe bölüyoruz üçgen şeklinde kesiyoruz yani sonra bir kasede iki çorba kaşığı sıvı yağ ve bir su bardağı sütü karıştırıp yufkalarımıza sürüyoruz sonra patatesli karışımımızı koyup resimdeki gibi sarıyoruz  üzerine sıvı yağ ve süt karışımı yapıyoruz birazda su ekleyelim yumuşak olsun böremiz yumurta sarısı da koyup iyice çırpıyoruz ve böreklerimizin üzerine sürüyoruz susam yada çörek otuyla süsleyip fırına veriyoruz afiyet olsun

Yorumlar